A földöntúli kapusbravúr sem ért NHL-rekordot

2018.11.13. 09:05

A Nashville nagy csatában, csak szétlövéssel kapott az Anaheim otthonában az NHL kedd hajnali fordulójában. Ezzel véget ért egy nagy sorozat és nem sikerült a történelmi csúcsbeállítás. A Predators ugyanis a szezon eddigi valamennyi idegenbeli meccsét megnyerte. Ez lehetett volna a kilencedik vendéggyőzelme és ilyenre korábban csak a Buffalo és a New Jersey volt képes.

Nem Pekka Rinnén múlt a győzelem, a Nashville finn kapusa 29-szer védet, közte egy olyat is, amikor már bőven túljutott rajta a korong, de a háta mögé kanalazva a kezével valami földöntúli bravúrral mentett. Bár a botja is elrepült, után még elvetődve anélkül is védeni tudott.

A büntetőknél mindkét csapat első játékosa eredményes volt, majd négyen is hibáztak, illetve a kapusok védtek. A negyedik körben az anaheimi Rickard Rakell beütötte, Kevin Fiala viszont kihagyta, így elmaradt a csúcsbeállítás.

Megint nyert a szezont gyengébben kezdő New York Rangers, utolsó hét meccséből most hatodszor. Ezzel feljött a Metropolitan-divízió második helyére, amelyet meglepetésre a Columbus vezet éppen. Továbbra is a vonal alatt van a bajnokság címvédője, a Washington, míg nyugaton a tavalyi másik döntős, a Las Vegas is kiesésre áll.

  • New York Rangers-Vancouver Canucks 2-1
  • Carolina Hurricanes-Chicago Blackhawks 3-2 - hosszabbítás után
  • Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-2
  • Anaheim Ducks-Nashville Predators 2-1 - szétlövés után