Vigyázat, csalok: csak a lábamat figyeljék!

2019.01.15. 15:53

Potyogtak a gólok az NHL legutóbbi játéknapján, a New Jersey nyolc, a Philadelphia és az Edmonton 7-7 gólig jutott, öt gól volt a legkevesebb egy meccsen. A kedd hajnalban született 52 gól között sok bravúros is esett, de a legbravúrosabb a philadelphiai Nolan Patrické, aki a Minnesota ellen két gólt ütött, két gólpasszt adott, csapata legeredményesebb játékosa lett.

Patrick 3-3-as állásnál (a Flyers egyenlítő gólját is ő szerezte) ütötte a szenzációs gólt. A palánkról visszapattanó korongot a lábai között tette kapura nehéz szögből, Devon Dubnyk kapus alaposan lemaradt. A Philadelphia végül 7-4-re nyert: James van Riemsdyk mesterhármasig jutott a hazai csapatban, amely december 8-a után tudott ismét három gól különbséggel meccset nyerni.

A nap másik triplázója a coloradói Carl Söderberg volt, aki a Toronto ellen jutott el három pontig. A szezont kiválóan kezdő Colorado csak a harmadik meccsét nyerte az utóbbi 13-ból. A New Jersey tizenhárom gólos meccsen nyert a sorozatban negyedszer vereséget szenvedő Chicago ellen. Blake Coleman és Kyler Palmier szerzett 2-2 gólt.

Hiába ütötte Alekszander Ovecskin pályafutása 640. gólját – ezzel az örökrangsor 14. helyén álló Dave Andreychukot érte utol –, a St. Louis néggyel válaszolt, David Perron már 11 meccse pontszerző (5 gól+9 gólpassz). Ovecskin csapattársa, Brooks Orpik az 1000. meccsét játszotta.

A Montréal Jeff Petry hosszabbításban szerzett góljával nyert, a védő 200. pontját szerezte. Az Edmonton átrobogott az eddig jól teljestő Buffalón, az Oilersben Zach Kassian és Milan Lucic volt a duplázó, a kapus Mikko Koskinen 41-szer védett.

  • New Jersey Devils-Chicago Blackhawks 8-5
  • Toronto Maple Leafs-Colorado Avalanche 3-6
  • Philadelphia Flyers-Minnesota Wild 7-4
  • Washington Capitals-St. Louis Blues 1-4
  • Boston Bruins-Montreal Canadiens 2-3 - hosszabbítás után
  • Edmonton Oilers-Buffalo Sabres 7-2