Eszelős rutin: jégfalat épített a lehozott kapus, hátha ezen múlik

2019.01.16. 16:46
1 hozzászólás

A kapus Marc-André Fleury 2003 óta játszik az NHL-ben, tizenöt éves pályafutása során 729 alapszakasz- és 135 playofmeccsen játszott, 2010-ben olimpiai bajnok lett, háromszoros bajnok és háromszoros All-Star játékos, jól áll tehát rutinnal a Vegas Golden Knights kapusa. A rutinnal pedig apró trükkök is ragadnak az emberre: egy ilyennel bukott meg szerda hajnalban a vegasi csapat játékosa.

A Golden Knights a Winnipeg Jets otthonában játszott, a hazaiak pedig 2-1-re vezettek nem sokkal a meccs vége előtt, így a Vegasnak nem maradt más választása, lehozták a kapust az egyenlítés reményében.

Csakhogy Fleury a távozás előtt még minden tőle telhetőt megtett azért, hogy esetleg a padon ülve is köze lehessen egy hárításhoz, és a jég tetején felgyűlt forgácsokból kisebb falat, vagy mondjuk inkább buckát épített a kapu elő az ütője segítségével.

Nyilván kis esélye van annak, hogy pár összekotort jégforgács annyira módosítsa a korong útját, hogy elkerülje a kaput, de sosem tudni.

Fleury viszont lebukott, és a bírók gyorsan elegyengették a felhalmozott jégtorlaszt, majd figyelmeztették a már padon ülő Fleuryt, hogy ha lehet, ne nagyon csináljon ilyet – a kanadai láthatóan alig bírta visszafojtani a nevetést, a lepkés kesztyűjével takarta a fejét, nehogy észrevegyék.

(A videó elején a 30 másodperces felirat senkit ne zavarjon meg, az a kapus lehozása miatti időkérésből visszalevő időt mutatja.)

A folytatásban aztán a Jets két üreskapus gólt is lőtt, ezzel 4-1-re nyertek.