Fekete mágia hozta az év hokigólját

2019.03.15. 09:15
0 hozzászólás

Minden idők egyik legszerencsésebb hokigólját hozta össze szerda este az NHL fiókligájában, az AHL-ben a Texas Stars játékosa, Joel Hanley, aki a plexik közötti tartóoszlopról pattintott be egy gólt a Manitoba Moose ellen 4-3-ra elvesztett meccs második harmadában.

Az állás 1-1 volt a harmad közepén, amikor Hanley – látszólag – simán csak előreütötte a korongot a felezővonalról a támadó harmad felé. Az ütés kicsit lecsúszott, és magasan, kifelé kezdett szállni a korong, az erre mozduló manitobai kapus fejében pedig meg sem fordult, hogy azzal, hogy ilyenkor teljesen szokott módon, az érkező korongot várva elhagyja a kapuját, óriási hibát követ el.

Merthogy a korong a plexik közötti tartóoszlopon megpattanva teljesen váratlanul a kapuban kötött ki. Első nézésre nehéz is követni, mi történik, úgyhogy nyugodtan pörgessék a Stars gólját.

Az eset ugyan szürreálisnak tűnik, de nem egyedi, a 2017-18-as szezonban az NHL-ben kísértetiesen hasonló gólt ütött az akkor a Philadelphia Flyersben játszó Brandon Manning az Ottawa Senators ellen. Az egy jobb felvétel, úgyhogy ennek köszönhetően könnyebb elképzelni Hanley gólját is.

Azt nem tudjuk, az oszlop felkerült-e gólpasszával a kanadai táblázatra.

via Deadspin

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!