Vett két jegyet az ellenfél szüleinek, aztán a meccs utolsó percében összeverte - videó

2021.01.19. 09:22

Megszerezte idei első győzelmét a Columbus Blue Jackets az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). John Tortorella együttese a tavalyi szezon leggyengébb csapatnának, a Detroit Red Wingsnek az otthonából hozta el a két pontot, miután 3–2-re nyert.

A hazaiak újdonsült csapatkapitánya, Dylan Larkin meghívta az ellenfél védőjének, Zach Werenskinek a szüleit is, akiknek vásárolt két jegyet. A mérkőzésekre csak a hazai játékosok családtagjai látogathatnak ki, és mivel Werenski szülei Detroit közelében élnek, szerették volna élőben meglesni a fiukat, Larkin pedig megajándékozta őket két hazai belépővel.

Így annak is szemtanúi voltak, hogy Larkin az utolsó percben összeverekedett Werenskivel, akivel egyébként gyerekkori jó barátok, de a jégen nincs barátság.

A Buffalo Sabres 6–1-re nyert a Philadelphia Flyers vendégeként. Curtis Lazar és Sam Reinhart duplázott a Buffalóban, míg Jack Eichel és Taylor Hall három gólpasszal vette ki részét a sikerből.

A Vegas Golden Knights többek között Reilly Smith két góljának köszönhetően – melyből az egyiket emberhátrányban szerezte – diadalmaskodott a vendég Arizona Coyotes felett, így három mérkőzés után is százszázalékos. A klub 2017-es bemutatkozása óta először kezdte három sikerrel a szezont. A két csapat ezen a héten négyszer játszik egymással, szerdán újra a kaszinóvárosban csapnak össze, majd pénteken és vasárnap Arizona lesz a helyszín.

A Toronto Maple Leafs elsősorban kiváló védekezésének köszönhetőn szerezte meg idénybeli harmadik győzelmét, a Winnipeg Jets ellen 3–1-re megnyert összecsapáson mind a négy emberhátrányát kihúzta kapott gól nélkül a csapat, ráadásul ebben a tekintetben már sorozatban 12 kivédekezett fórnál tart.

Az Anaheim Ducks tavaly március 11-e óta először játszott hazai környezetben, és a kapus John Gibson karrierje huszadik hibátlan teljesítményével 1–0-ra nyert a Minnesota Wild ellen. A vendégek egyelőre szenvednek az idényben az emberelőnyök kihasználásával, eddig 16 alkalommal kerültek létszámfölénybe, de még egy gólt sem szereztek így.

Eredmények:
Philadelphia Flyers–Buffalo Sabres 1–6
Vegas Golden Knights–Arizona Coyotes 4–2
Calgary Flames–Vancouver Canucks 5–2
Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 1–3
St. Louis Blues–San Jose Sharks 5–4
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 2–4
Toronto Maple Leafs–Winnipeg Jets 3–1
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 1–0
New York Islanders–Boston 1–0
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 2–3

(Index/MTI)