Már árulják a kajak-kenu vb belépőit

2011.05.16. 13:55

Elkezdődött a jegyek és bérletek árusítása az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő MOL Kajak-Kenu Világbajnokságra. A Szeged melletti Maty-éren minden nap 20 900 szurkoló láthatja a versenyeket. A szervezők várakozásai szerint pénteken, szombaton és vasárnap mindenképpen telt ház lesz, ezeken a napokon ugyanis nem csak a világbajnoki érmek találnak gazdára, hanem az is kiderül, hogy melyik országból hány versenyző kvalifikálja magát a londoni olimpiára.

8900 forintot kell fizetnie annak, aki a legjobb ülőhelyek egyikéről szeretné nézni a világbajnokság döntőit, míg a legolcsóbb állóhelyek naponta 1000-1500 forintba kerülnek. Aki több napon is szeretne szurkolni a magyar válogatott tagjainak, kedvezményes bérletet vásárolhat. A mozgássérültek, a 70 évnél idősebbek és a 6 évnél fiatalabbak 30 százalékos kedvezménnyel mehetnek be a sporteseményre.

A jegyeket és bérleteket az IBUSZ irodáiban lehet megvásárolni, valamint interneten az ibusz.hu honlapon. Részletes árlista a világbajnokság hivatalos internetes oldalán, a www.szegen2011.hu-n.

A szegedi MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon 90 ország, közel 2000 versenyzője küzd a világbajnoki érmekért, valamint az olimpiai kvalifikációért. A 2012-es londoni olimpia kajak-kenus kvótáinak háromnegyede itt talál gazdára.