Benedek Dalma: Bevertem a fejem, de élek

2011.05.16. 12:32
A szolnoki edzőtáborból szombaton indult Budapestre a világbajnok kajakos, Benedek Dalma. A 4-es úton nem kapta meg az elsőbbséget egy másik autótól, az útról az árokba sodródott.

„Előbb átmentünk a szemközti sávba, visszacsúsztunk a miénkbe, majd valahogy az útszéli árokban álltunk meg, az oldalunkra borulva. Az volt a szerencsénk, hogy senki nem jött szembe, különben most nem a gépemen pötyögnék. Borzalmas tíz-tizenöt másodperc volt, amíg irányíthatatlanul csúszkáltunk az úton, a lányok sikítoztak, én minden erőmmel próbáltam a kocsit az úton tartani” – írta a kajak.hu-n vezetett blogján.

D  YT20090925003

„Jött a csattanás, a villanó fehér fény, ahogy beütöttem a fejem az ablakba, és a feleszmélés, hogy életben vagyok: nem fáj semmim. Ezután volt még egy kemény pillanat, amikor megkérdeztem, hogy mindenki jól van-e, és Nóri nem válaszolt. Ott elkapott a pánik, de pár másodperc múlva mondta, hogy megvan, csak ő is beütötte a fejét. Egy motoros végignézte a balesetet, és azonnal megállt, hogy segítsen, úgy szedett ki minket egyesével a kocsiból, mint valami babákat. Amikor láttam, hogy mind a három lány sértetlenül megúszta, hatalmas volt megkönnyebbülésem. Biztos, hogy mind a négyen sokkot kaptunk, mert csak arra emlékszem, hogy egymásba kapaszkodva felváltva zokogunk, majd röhögünk, majd megint zokogunk.”

Nemsokára megérkezett Benedek vőlegénye, a kanadai színekben induló kenus, Dusan Ruzicsics, vele tért haza.

„A nyakam teljesen be van állva, ahogy megrántottam az ütközésben, a vállam sincs valami jól, és itt-ott kék-zöld foltok tarkítják a lábam. Remélem, mihamarabb rendbe jövök, bár úgy érzem, a kajakozásban ezek az apró fájdalmak nem zavarnak” – írta a szegedi vb-re készülő versenyző.

Benedek tavaly a vb-győztes négyes tagja volt, idén akár egyéniben is rajthoz állhat, ha nyer a válogatókon.