Ötven nap múlva kezdődik a kajak-kenu vb

2011.06.28. 10:41

Már 90 ország regisztrált az év legfontosabb hazai sporteseményére, a Szegeden ötven nap múlva kezdődő kajak-kenu világbajnokságra.

„Eddig minden rendben, a munka a tervek szerint halad!” – mondta a MOL világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. Schmidt Gábor persze bővebben is kifejtette, hogy állnak az előkészületek 50 nappal az év legfontosabb hazai sporteseményének rajtja előtt.

„Örömmel jelenthetem, hogy már 90 ország regisztrált az augusztus 17-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, azaz jó eséllyel ez lesz minden idők legnagyobb kajak-kenu világversenye” – mesélte Schmidt Gábor.

„Az elmúlt hetekben az Európa-bajnokságon, illetve a világkupa versenyeken rengeteg külföldi versenyzővel és edzővel találkoztunk. Szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy nagyon várja már a szegedi viadalt, ahol mindig fantasztikus a közönség és tökéletes a szervezés. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, és eddig szerencsére a tervek szerint halad az előkészítő munka.”

„A Maty-éren hetek óta gőzerővel folyik az építkezés, várhatóan határidőre elkészül a felújított létesítmény. A jegyek jól fogynak, az A és B lelátóra szóló jegyeket és bérleteket gyakorlatilag már mind megvették.”

„A tv-közvetítéssel kapcsolatban is kezd összeállni a kép, talán nem meglepő, hogy ismét nagy dobásra készülünk. A tervek szerint HD minőségben, a legmodernebb technikával készül majd a közvetítés, amit nem csak itthon, hanem a világ több tucat országában láthatnak a nézők. Július 14-én mutatjuk be a világbajnokság 3 dimenziós reklámfilmjét, ami szintén újdonságnak számít itthon.” – mondta Schmidt Gábor.”

A magyar kajak-kenu válogatott tagjai néhány nap pihenőt kaptak a sikeres belgrádi Európa-bajnokság után, de ma, vagyis 50 nappal a világbajnokság előtt már ismét mindenki teljes erővel az év legfontosabb eseményére készül. A végleges csapatnévsor a júliusi országos bajnokságon alakul ki, aztán a tervek szerint augusztus 16-án költözik a válogatott Szegedre, a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság helyszínére.