Hitelesítették a pályát a kajak-kenu vb-re

2011.08.13. 13:29

Hétvégén is folytatódtak a munkálatok a szegedi Maty-éren, ahol már állnak a lelátók és hitelesítették a pályát a szerdán kezdődő kajak-kenu világbajnokságra.

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a földmérők mindent rendben találtak, azaz valamennyi pálya azonos hosszúságú és a kiírt távoknak megfelelő távolságú.

"Egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a legszigorúbb szabályoknak kell megfelelnünk. A földmérők hajszálra pontosan megnézték, hogy például az 1000 méteres táv valóban 1000 méter legyen, illetve azt is, hogy a célvonal egészen pontosan 90 fokos szöget zárjon be a pályákkal. Szerencsére mindent rendben találtak, így ebből a szempontból sincs már akadálya a kezdésnek" – nyilatkozta Vékássy Bálint versenyigazgató.

A szurkolók számára 10.900 szurkolónak ülőhely lesz, emellett minden nap további 10 ezer állóhelyre szóló jegyet vásárolhatnak az érdeklődők.

Hétfőtől már hivatalos edzéseket is tartanak a Maty-éri pályán. Az olimpiai kvalifikációs viadalra 94 ország adta le a nevezését, ami rekordnak számít a sportág történetében. A 248 londoni kajak-kenus olimpiai kvóta több mint kétharmada Szegeden talál gazdára.