Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Mitől kapott sokkot Kozák Danuta?

2011.08.21. 09:32

Kozák Danutának nem sikerült megnyernie élete első egyéni világbajnoki aranyát a szegedi világbajnokságon.

„Nagyon csalódott vagyok. Nem sikerült megvalósítanom azt, amit elterveztem. A rajt nagyon rosszul sikerült, míg német ellenfelemnek önmagához képest is nagyon jól, ez pedig sokkolt engem. Emiatt nem tudtam magamból kievezni azt, ami bennem van.”

Reinhardt féltávnál több mint egy másodperccel volt a magyar előtt, és ha a 24 éves Kozák szépen is zárkózott, egy métert megtartott riválisa az előnyéből.

Még nagyobb csalódás volt, hogy a női páros nem lett érmes, hiszen Kovács Katalin úgy értékelt a vb előtt, hogy valamennyi női számban komoly éremesély van.

„Talán nem a megfelelő taktikát választottuk, ráadásul igen extrém időjárásnak számít itt az ilyen erős hátszél. De ilyen a sport, fel kell tudni dolgozni a kudarcokat is” – jelentette ki a 30-szoros világbajnok, aki Csipes Tamarával versenyzett.

Edzőjük, Csipes Ferenc már pénteken attól félt, hogyha egy gyengébb rajt után hátszél van, akkor nem lehet utolérni az ellenfeleket.

A kapitány sem titkolta, többet várt tőlük, mert ilyen teljesítményt bármikor képesek nyújtani, de egy világbajnoki döntőben lényegesen több kell. „Nem kapták el úgy a ritmust, ezt mindenki láthatta. Van ilyen, nem szeretnék mentegetőzni” – mondta Storcz Botond.

A férfi négyesről úgy nyilatkozott, jelenleg ennél erősebb összetételt lehetetlen választani. „A mezőny rendkívül erős, a tavalyi világbajnok francia csapat, illetve a 2009-ben győztes fehéroroszok még a döntőt sem érték el, tehát nincs olimpiai kvótájuk.”

A négyes 2006 óta nem volt dobogós - 2000-ben és négy év múlva olimpiai bajnokok volt -, és látva más nemzetek sebességét, gyanítható, hogy gyökeres változás kellene az éremszerzéshez.