Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Vajda Attila az előolimpián is tartja formáját

2011.09.01. 21:53

Csütörtökön az 1000 méteres elő- és középfutamokkal elkezdődött a jövő évi, londoni olimpia kajak-kenu tesztversenye a Windsor melletti Eton Dorney központban.

A hazai szövetség beszámolója szerint az olimpiai és világbajnoki címvédő kenus Vajda Attila könnyedén jutott tovább elő- és középfutamából is, így péntek délután szerepelhet a fináléban, a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros és Dombvári Bence (K-1) pedig a B döntőben lesz érdekelt.
"Ezt a versenyt nem szabad a szegedi világbajnoksághoz hasonlítani, ez egy jóval kisebb szabású rendezvény, hiszen magán az olimpián is csak 250 sportoló fog rajthoz állni kajak-kenuban - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. - A pálya körülbelül egy órára van London belvárosától, azt tudom róla mondani, hogy elég szeles. Ugyanott van a szállásunk, ahol majd az olimpia idején is lakni fogunk, a hotel nagyon jó és csak tíz percre van kocsival a pályától, az étterem kínálatán kell majd még némi finomhangolást végeznünk. A legfontosabb feladatunk ezen a hétvégén, hogy feltérképezzük a helyi körülményeket."