Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Miniszteri elismerés a vb-érmes kajak-kenusoknak és edzőiknek

2011.09.13. 16:15

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter oklevéllel ismerte el kedden az augusztusi, szegedi kajak-kenu világbajnokságon érmet szerzett magyar versenyzők és az őket felkészítő szakemberek munkáját. Az ünnepségen a tárcavezető azt mondta: ezúttal nemcsak az eredmények, hanem a rendezés sikere is örömet okozott.

„A kormány a legfontosabb feladatok közé helyezte a sportot, ezért is segített és adott több száz milliós támogatást a pálya felújításához és a vb lebonyolításához. Magyarország kiváló házigazda volt, mindenkinek gratulálok, aki részese volt ennek a sikernek” - fogalmazott köszöntőjében a miniszter, aki minden hazai érmest és edzőt, valamint Storcz Botond szövetségi kapitányt oklevéllel jutalmazott.

A magyar válogatott hat arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel, valamint a paraszámokban egy-egy arannyal és bronzzal zárta a szegedi vb-t. Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára pohárköszöntőjében azt mondta: mindannyian egy hajóban utaznak, a kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az egyesületek és a szakosztályok egyformán sikereket akarnak.

„A versenyzőknek jó mentális és fizikai egészséget kívánok az olimpiáig, ami a mi részünk a felkészülésben, azt meg fogjuk oldani” - tette hozzá.