Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Kajak-kenu Kovács Katalin négyesben indulna az olimpián

2011.10.03. 13:48

Elsősorban a kajaknégyes tagjaként szeretne ott lenni a jövő évi, londoni nyári játékokon Kovács Katalin. A kétszeres olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakos hétfőn a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt erről, emlékeztetve arra, hogy a válogató első körében egyesben kell majd jól teljesíteni, de aki egyéniben "a nyerő lesz", az párosban nem indulhat majd. Az olimpián ugyanis a női egyesek és párosok 500 méteres versenyei azonos napokon lesznek, a négyesek fél kilométeres küzdelmeit más napokon bonyolítják le.

A 35 éves Kovács - aki az olimpiai távon idén Csipes Tamarával Európa-bajnoki címet szerzett és világbajnoki negyedik helyezést ért el, míg négyesben Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Benedek Dalmával vb-aranyat nyert Szegeden - a műsorban azt hangsúlyozta, hogy a jövő évre vonatkozóan nem az egyesbeli szereplés a fő célja, hanem az, hogy bekerüljön a négyesbe.

„A legfontosabb célom az, hogy benne legyek a nemzeti négyesben, szeretnék a női négyes tagjaként ott lenni az olimpián” - jelentette ki Kovács Katalin.