Friderika
10 °C
18 °C

Három arany kajak-kenu maratoni vb-n

2011.10.22. 17:05

A nyitónapi egy után szombaton három aranyat nyertek a magyarok a szingapúri kajak-kenu maratoni világbajnokságon.

A felnőtteknél női K-1-ben Csay Renáta hasonlóan nagy fölénnyel lett világbajnok, mint tavaly, az ifjúságiak között - ahol 17 kilométer volt a táv - a Kiszl Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia összetételű kajakpáros, valamint a Bodonyi András, Viola Viktor kenus duó győzött - utóbbi egység megvédte címét. A Hagymási Réka, Takács Tamara kettős, illetve a Varga Patrik, Szalai Bence duó harmadik lett ezekben a számokban.

"Csay Reni csakúgy, mint tavaly, idén is leiskolázta a mezőnyt, simán megvédte a címét. Ő olyat tud, mint senki más a világon ebben a versenyszámban. Az iszonyatos melegben és párában felvállalta, hogy egyedül végigcsinálja a 25 kilométeres távot, a többiek a nyomába sem értek. Becsülettel helyt állt Kollár Judit is, aki már évek óta munka mellett jár edzésre, ő negyedik lett" – mesélte Hüttner Csaba csapatvezető.

A felnőtt kenusoknál - ahol szintén 25 km volt a táv - a síkvízen olimpiai és világbajnok Vajda Attila sokáig vezetett, a végére azonban elfáradt, és hetedik lett. A szám másik magyarja, Nagy Péter negyedikként zárt. Férfi kajakban jutott érem a magyaroknak: Petrovics Máté nagy bravúrral harmadik lett.

"Igazán eredményes napot zártunk, hat érmet, három aranyat nyertünk szombaton, ez önmagáért beszél. Annak külön örülök, hogy minden versenyzőnk nagyon nagyot küzdött ma" - fogalmazott Hüttner.

A pénteki nyitónapon, az utánpótláskorúak egyéni versenyeiben szintén hat érmet - egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot - nyert a magyar válogatott. A vb vasárnap zárul.