Kajak-kenu maratoni vb: még két arany, egy ezüst

2011.10.23. 16:05

Két arany- és egy ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a Szingapúrban rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapján, a nemzetek közötti pontversenyt is Magyarország nyerte.

A kajakos Csay Renáta ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázni tudott, azaz a szombati egyes után az utolsó napon párosban is nyert Farkasdi Ramónával. "Ramóna verhetetlen Szingapúrban. Tavaly ifjúsági olimpiát nyert a különleges ázsiai helyszínen, most pedig maratoni világbajnokságot" – mondta Hüttner Csaba csapatvezető.

A másik magyar páros, Bedőcs Krisztina és Bara Alexandra a második helyen ért célba, azaz kettős magyar győzelem született. Kenuban a Kövér Márton, Györe Attila csepeli duó nyerte az aranyérmet, rendhagyó körülmények között. "Egy spanyol páros ért elsőként célba, de őket kizárták, mert nem a kijelölt íven közelítették meg az egyik bóját. A spanyolok már menet közben is tudták, hogy valószínűleg kizárják őket, ennek ellenére teljesítették a távot, az utolsó körben léptek el Attiláéktól" – mesélte Hüttner.

Ugyanebben a számban a Vajda Attila, Fürdök Gábor páros a negyedik helyen végzett. A férfi kajak párosoknál a rendkívül erős mezőnyben a hatodik és hetedik helyet érték el a magyar egységek, a Salga István, Ceiner Benjámin kettős valamivel gyorsabb volt, mint Petrovics Máté és Börcsök Balázs.

"Magyarország megnyerte az összetett csapatversenyt, illetve a női és a kenus csapatversenyt is. Minden elismerés a sportolóké, akik a nagyon nehéz időjárási körülmények között is mindig a tudásuk legjavát hozták ki magukból" – összegezte a vb-t a csapatvezető. A pénteki nyitónapon egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot, szombaton pedig három-három aranyat és bronzot nyertek a magyarok.