Vajda Attila újra itthon

2012.04.06. 13:18
Macedónia férfi kézilabda-válogatott eddig két magyar siker mellett, kilencszer nyerni tudott, az olimpia selejtező legfontosabb meccse jön, online

Hazatért Portugáliából Vajda Attila; az EDF Démász-Szeged olimpiai bajnok kenusa és csapattársai kétszer négy hetet edzőtáboroztak a dél-európai országban. Peking aranyérmese Makai Tibor és Fürdök Gábor segítségével készült Coimbrában.

„Az első héten még egy kicsit szeles volt az idő, ám utána már kellemes tavaszi melegben tudtunk edzeni – értékelte az edzőtábort az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján www.onkormanyzat.mti.hu) Vajda. - Nyugodtan mondhatom, hogy a felkészülés jól sikerült, hiszen betegség és sérülés sem hátráltatta a munkát. Jó döntés volt Portugália, mert ideális körülmények között dolgozhattunk. Egy duzzasztógáton eveztünk, meg kellett szokni, hogy alattunk ötven-hatvan méter mély víz van, de rövid idő alatt ráállt a kezünk a megfelelő technikára. Makai Tibivel és Fürdök Gabival nehéz programot csináltunk végig Vécsi Viktor irányításával, de bízom benne, hogy meglesz a gyümölcse.”

Vajda Attila a tavalyi, szegedi világbajnokságon 1000 m egyesben aratott győzelmével olimpiai kvótát szerzett az országnak, s a válogatók során elég lesz egy versenyt nyernie ahhoz, hogy bekerüljön a londoni utazó csapatba. A kétszeres vb-aranyérmes versenyző május 5-én versenyez először, rajthoz áll a tájékoztató viadalon, majd május 25-én a duisburgi Világkupán is indul.