Világbajnok lett a maratoni kajakos Csay Renáta

2012.09.22. 21:34

Csay Renáta aranyérmes lett szombaton a római maratoni kajak-kenu-világbajnokság második napján, míg Nagy Péter ezüstérmet szerzett. A szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a győriek kajakosa ezúttal is kiválóan teljesített, a hazaiak favoritját Stefania Cicalit és a bolgár színekben versenyző Faldum Berenikét megelőzve szerezte meg újabb, 11. világbajnoki címét.

Férfi kenuban egy másik győri, Nagy Péter jeleskedett, aki a szám legnagyobb favoritja a spanyol Antonio Manuel Campos mögött a második helyen zárt. Gilányi Zsolt, aki munka mellett készült fel a világbajnokságra, nyolcadik lett.

Férfi kajakban a szegedi Petrovics Máté hatodik helyen ért célba, ám a vezető bolyban hatalmas harc alakult ki a vízen, s a küzdelem odáig fajult, hogy a befutót követően kizárások és óvások történtek, így a versenybizottság egyelőre nem tudott eredményt hirdetni.

Az ifjúsági mezőnyben két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt a magyarok termése: a kenus Schmidt Richárd, Fekete Ádám páros, valamint a kajakos Bordács Blanka, Czéllay-Vörös Zsófia kettős állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg fiú kajakban Janza Richárd és Korondy Tamás ezüst-, Czinege Botond és Havas Balázs bronzérmet vehetett át.