Janics stílusa sok magyart felháborított

2012.10.16. 09:50

Június végén még arról döntött Szeged városának pénzügyi bizottsága, hogy visszavásárolja Janics Natasától a Bárka éttermet. Az étterem kultikus helye a városnak, évtizedekig a legkedveltebb volt.

Janics körülbelül öt éve vette meg, azt tervezte, hogy valamelyik olimpián győztes hajóját fogja kiállítani ott az érmei mellett, de végül nem maradt ideje a vállalkozásra, Pekingben újra olimpiai bajnok lett, utána férjhez ment, elvált, majd bolgár férjének gyereket szült.

„Szeptember 18-án küldték be Natasáék az önkormányzathoz azokat a papírokat, amelyek az adásvétel megkötéséhez szükségesek. Bármikor aláírhattam volna, de mégsem tettem: Natasa anyaként és feleségként hozott egy döntést, amelybe nincs jogunk beleszólni, de az elmúlt időszakban a stílusa sok magyart felháborított” – mondta a delmagyar.hu-nak Botka László polgármester, aki visszaküldte újabb állásfoglalásra a bizottságnak az étterem ügyét.

A patinás étterem bajai

A Szeged belvárosában található étterem több mint tíz éve zárt be. A több mint százéves épület elöregedett, 2006 márciusban egy budapesti székhelyű kft. szerezte meg üzemeltetési jogot, 33 millió forintért. A cég azonban nem fizette ki az összeget és időközben elégedetlen helyiek az "Ide nem akarunk játéktermet, éjszakai bárt!" feliratot festették a homlokzatra. 2007-ben érkezett Janics.

Botka arra gondolhatott, hogy Janics az év végéig kérte 400 ezres havi fizetését a szegedi klubtól, jóllehet már szeptemberben bejelentette, hogy elhagyja Magyarországot, és hazája, vagyis Szerbia színeiben folytatja pályafutását.

Emellett elszámolási vitába keveredett edzőjével, Kovács Lászlóval, az olimpiai eredményességi jutalomból ugyanis egy jelentős részt szeretne férjének, Andrian Dusevnek, akinek viszont edzői papírjait nem ismeri el a magyar szövetség, ebből adódóan a követelés értelmezhetetlen.

Janics kivásárlási ára 150 ezer euró, a szerbek eddig azt jelezték, nem szeretnének fizetni, szerdán Szegeden találkoznak az érintettek.