Janics összepakolt, mindenét eladja

2012.11.02. 11:55

Janics Natasa egyérteművé tette, hogy Szerbiában folytatja pályafutását, bár a Szerb Kajak-kenu Szövetség nem fizette ki érte a 150 ezer eurót, vagy legalábbis még nem érkezett meg a pénzük, a kajakos már Belgrádban készül, elvitte hajóit, házát és éttermét is árulja.

Október 31-én szerda éjfélkor lejárt a megadott határidő, a háromszoros olim­piai bajnok kajakosért, Janics Natasáért nem érkezett semmilyen költségtérítés Szerbiából. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) nem adja hozzájárulását a versenyző tervezett országváltásához, írja a Blikk.

Nem érkezett meg az a 150 ezer euró, vagyis mintegy 42 millió forint, amelyet a szövetség elnöksége határozott meg Natasa elengedése fejében – jelentette ki Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. – Így nem járulunk hozzá, hogy Janics a jövő évtől szerb színekben szerepelhessen.

A sportoló azonban bízik benne: mégis zöld utat kap, és nem kell két évet kivárnia ahhoz, hogy Szerbiát képviselhesse. Ezt a kényszerszünetet elkerülhetné, ha bolgár férje, Andrian Dusev gyorsan szerb állampolgárságot kapna, vagy a sportág nemzetközi szervezete a két nemzeti szakszövetség vitájában nem a magyar fél álláspontját fogadná el.

Janics kedden összecsomagolt a Maty-éri pályán, felrakta hajóit, és meg sem állt a belgrádi edzőtáborig, Ada Ciganlijáig, ahol a jövő héttől a szerb válogatottak társaságában kezdi meg a felkészülést a jövő évi feladatokra.

„Natasa végérvényesen pontot tett a történet végére, október 31-i dátummal minden vitás kérdését lezárta klubjával, az EDF-Démász Szegeddel. Mindezt bizonyítja az is, hogy egy ügynökségen keresztül árulja gyálaréti családi házát, valamint a szegedi Bárka éttermet és a hozzá tartozó ingatlant is – tette hozzá egykori menedzsere, Csonka Gábor, akivel szintén megszüntette munkakapcsolatát