Fábiánné megunta Deutsch alázó játékát

2012.11.15. 11:14
Fábiánné Rozsnyói Katalin, a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajaknégyes edzője elhagyja az MTK-t. Előfordulhat, hogy abbahagyja az edzősködést is.

A kajakozók mesteredzője azzal indokolta döntését, hogy elege lett a klub „megalázó és egyoldalú játszadozásából", amit vele, illetve tanítványaival folytatott.

„Már 2011-ben sem fizették ki a szerződés szerinti díjamat, pedig még véletlenül sem extra összegről van szó - mondta a jochapress.blog.hu oldalnak Fábiánné. „A folyamatos ígérgetésből azután az lett, hogy a 2011-es öt hónap mellé idén sem fizettek ki újabb öt hónapot. Ráadásul a versenyzőimnek is szép összegekkel lógnak, így összességében több mint tízmillióról van szó."

A korábban sorozatban hatszor az év edzőjének megválasztott szakember elmondta, hogy Deutsch Tamás MTK-elnök ígéretei ellenére sem fizetett a klub szeptember 30-ig, sőt azóta sem.

Én adtam egy utolsó határidőt, október 31-ét, de minden maradt a régiben. Ez az ügy már a bíróságon folytatódik" - nyilatkozott.

Fábiánné a londoni olimpián ezüstérmes kajaknégyessel (Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman) kapcsolatban elmondta, hogy ő egyik versenyzőjét sem kényszeríti semmire, de ha maradnak a klubnál, ő nem foglalkozik velük tovább.

Untitled-1
Fotó: MTI

A kajaknégyes pár hónapos munkával hatalmasat fejlődött, és az olimpián csak az ausztrálokat nem tudta befogni, mindenki mást megelőzött. Kammerer bevallotta, közvetlenül a verseny előtt odament hozzá Fábiánné, megcsókolta, és azt mondta neki: húzd meg, öreg.

"Bár nem én tárgyaltam Kati nénivel, tudom, hogy a klub tartozik neki és a versenyzőknek is - reagált az MTI megkeresésére Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője. - Az ígéret szerint december végéig rendezi az adósságokat az egyesület, és emellett volt, van egy szerződésajánlat is az érintettek részére, amely véleményem szerint egy jó ajánlat, de úgy látszik, Kati néninél eddig tartott a türelem."

Rajna András hozzátette: nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, az MTK kajak-kenu szakosztályának hatalmas érvágás az, hogy a mesteredző távozik.

"Különösen úgy, hogy szerintem a fiúk, azaz a Londonban ezüstérmes Kulifai Tamás, Tóth Dávid és Pauman Dániel is vele tartanak majd. Ha így lesz, nem marad felnőtt versenyző a szakosztályban" - mondta.

Hangsúlyozta ugyanakkor: drukkol a három kajakosnak, hogy együtt maradjanak, és a jövőben is sikeresek legyenek.