Fábiánné: Sok sebet kaptam a nőktől

2012.11.20. 11:09

Fábiánné Rozsnyói Katalin a múlt héten felmondott az MTK-nál, Markovits László Vasas-elnök pedig azonnal ajánlatot tett neki.

A szakember kedden hetvenéves, beteg férjét ápolja, a sportág első olimpiai bajnokát: Fábián Lászlót. Ők ketten hat olimpiai bajnokot neveltek fel: Mészáros Erika, Kőbán Rita, Dónusz Éva, Czigány Kinga, Kovács Katalin, Janics Natasa.

Fábiánné a lányokkal ma már nem foglalkozik. Mint mondta, sok sebet kapott tőlük, míg a férfiaknál, akikkel mindössze két éve dolgozik együtt – pár hónap alatt olimpiai ezüstéremig juttatta a férfi négyest -, őszinte szavakra, odaadásra, erős akaratra és igazi segítségre lelt.

„Szükségük van rám, és mindent meg is tesznek azért, hogy velük maradjak. Nem hagyhatom cserben őket, pláne most, amikor mindannyiunk sorsa bizonytalan. Sokszor abba akartam hagyni az edzősködést, de nem volt erőm hozzá. Számomra ez nem munka, hanem kikapcsolódás, örömforrás, sőt annál is több: mánia. A mai napig foglalkoztat az edzésterv elkészítése, és képes vagyok akár órákon át a motorosban ülni, hogy levezényeljem a fiúk edzését. És ők mindezt meghálálják. Nehéz időszakot élek, nem könnyű megtalálni az arányokat a munka és a család között, de igyekszem mindenhol tökéletesen helyt állni. Kemény vagyok magammal szemben is, és próbálok sok humorral élni, mert a nehézségeken ez az egyetlen, ami átsegíthet. No és a célok. Amelyek most is, hetvenévesen is vannak előttem” – összegzett a hatszor az év edzőjének választott szakvezető.