Janics előadást tart a belgrádi egyetemen

2012.11.28. 11:03

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Baráth Etele nyomatékosította: úgy tudja, a nemzetközi szövetség (ICF) nem fog hozzájárulni, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa szerb színekben versenyezzen.

Baráth korábban utalt arra is, hogy szerinte az ICF egy év után méltányosságból megadja a versenyengedélyt, de egy évet, vagyis a 2013-at Janicsnak mindenképpen ki kellene hagynia.

Egy biztos, az ICF november végi határideje fontos, egy késve érkezett magyar kérelmet is visszadobtak már régebben. Nem neves, maratonin induló magyar versenyzőnőről volt szó.

Janicsék Bulgáriában sokáig vízen voltak, a héten térnek vissza férjével, a bolgár Andrian Dusevvel Belgrádba, és a helyi testnevelési egyetemen előadást is fog tartani.

„Az én sportolói utam” – ez előadásának a címe, ebben akár arról is beszélhet, hogy jövőre nem versenyez, mert a szerbek nem fizették ki a magyar fél által kért 150 ezer eurós felkészülési hozzájárulást.

A szerbekben egyelőre még valószínűleg nem tudatosult - ezt megerősítette a vajdasági Magyar Szó sportszerkesztője, Tőke János is -, hogy hiába jelentették be még október elején Janics érkezését, 2013-ban még biztosan nem nyerhet semmit hazájának.