Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A győri kajak-kenusoké az első A hónap műhelye-díj

2013.02.21. 10:48

A Graboplast Győri Vízisport SE kajak-kenu szakosztálya kapja az első "A hónap műhelye"-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Decathlon sportszeráruházlánc alapított.

Az utanpotlassport.hu csütörtöki tájékoztatása szerint a díjra közel 500 jelölés érkezett, s a sportkedvelők, valamint a sportági szövetségek, sportszervezetek, újságírók által ajánlott műhelyek közül öt került fel a szavazólapra. A győriek a szerdán zárult közönségszavazás és a díjat alapítók kuratóriumának közös döntése nyomán nyertek.

Az elismerést és az azzal járó 500 ezer forintos sportszervásárlási utalványt a Decathlon budaörsi áruházában adják át jövő kedden. A díjat minden hónapban az adott időszakban legeredményesebbnek ítélt utánpótlás-nevelő műhely nyeri el.

Az elismerésre bárki jelölhet egy-egy szakosztályt, klubot az utanpotlassport.hu honlapon keresztül, majd a jelölések összegzését követően a szakmai kuratórium választja ki azt az ötöt, mely közül kikerül a végső győztes. Az öt jelöltre szavazni is lehet az oldalon, de nem egyedül a voksok döntenek, 75 százalékban ugyanis a háromtagú kuratórium szava számít. A testület a hónap eseményei, eredményei alapján dönt a legjobbról.

Az év végén a kuratórium kiválasztja az év műhelyét, amely kétmillió forint pénzjutalomban részesül majd.