Janiccsal visszajöhet a konkurenciaharc

2013.03.17. 19:28

Storcz Botond szövetségi kapitány szerint mindenképp jót tehet Janics Natasa visszatérése, aki több számban is esélyes lehet az aranyéremre a nagyobb versenyeken.

„Azzal, hogy Janics Natasa nem a magyar válogatott ellen, hanem a magyar válogatottal együtt versenyez a nemzetközi versenyeken, az sportágunk nemzetközi eredményességét növelni tudja, míg ellenkező esetben pont a mi eredményességünket gyengítené. Ezzel a lányok közötti konkurencia harc is visszajöhet, bár erre szerintem sosem volt panasz” – mondta versenyző visszatérésével kapcsolatban a szövetségi kapitány.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Janics miben gondolkodik, de a csapathajókban új egységek is születhetnek. A párosoknál több egységet is rehabilitálni lehet: ismét egy hajóba ülhet a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics páros, és Csipes Ferenc nem zárkózik el attól, hogy Szabó Gabriella és Kozák Danuta is együtt lapátoljon. De az sem elképzelhetetlen, hogy a Győr két olimpiai bajnokát (Janicsot és Fazekas-Zur Krisztinát) tereli majd össze, míg a Honvéd Kovács, Szabó párossal operál.

A legnagyobb nyereség talán K-4 500 méteren született, hiszen nagyobb lett a merítési lehetőség. Az olimpiai címvédő Szabó, Kozák, Kovács, Fazekas-Zur formáció mellett még Janics és az Ausztráliában készülő Kárász Anna is képbe kerülhet, áll a kajak-kenu szövetség közleményében.