A vb-szereplés is a tét a kajak-kenu válogatón

2013.05.22. 12:00

Az 1000 méteres férfi kajaknégyesek küzdelmével már csütörtökön délután megkezdődik Szegeden a kajakosok és kenusok idei első válogatóversenye, amelyen az Európa- és világbajnoki csapatba kerülés lesz a tét. A nyitónapi egy döntő után pénteken négy, szombaton kilenc, a vasárnapi zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek.

Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta, amely egységek nyernek a Maty-éren, azok indulhatnak a június közepén rendezendő portugáliai Eb-re, és előnybe kerülnek az augusztus végén rajtoló, duisburgi vb-vel kapcsolatban is.

"A világbajnoki csapat összetétele a július közepén sorra kerülő második válogatót követően alakul ki, de aki most hétvégén győz, az egy sikerrel előnybe kerül a második forduló előtt" - fogalmazott Storcz, hozzátéve, hogy a női kajaknégyes, akárcsak tavaly, az olimpiai diadalt megelőzően, ezúttal is az egyes és páros teljesítmények alapján áll majd össze.

A szövetség honlapján található rajtlisták szerint a mezőnyben ott lesznek a tavalyi, londoni játékok hősei, így Kozák Danuta, Dombi Rudolf és Kökény Roland, a női kvartett tagjai, a férfi kajaknégyes és a szerbiai kitérő után ismét magyar vizeken készülő Douchev-Janics Natasa is, aki párosban újra Kovács Katalinnal próbálkozik majd. 

A program:

Csütörtök: férfi K-4 1000 m, döntő 17.00 

Péntek: elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00 

Szombat: elő- és középfutamok 8.30, döntők 15.00 (női K-2 500 m döntő 9.43) 

Vasárnap: elő- és középfutamok 8.30, döntők 14.00