Négy magyar döntős 200-on a kajak-kenu Eb-n

2013.06.15. 15:44

A szombat délutáni előfutamok után négy magyar hajó már készülhet a vasárnapi döntőkre 200 méteren a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. 

Douchev-Janics Natasa címvédőhöz méltó magabiztossággal nyerte a kajak egyesek versenyét (mögötte a második helyen sógornője, a szlovén színekben induló Spela Janic végzett), majd később Kovács Katalinnal párosban is győzött, igaz, itt szoros csatára kényszerültek.

A kenus Lantos Ádám, az ifjúsági olimpiai bajnok kajakos, Tótka Sándor, valamint a győriek kajakos duója, Horváth Bence és Szomolányi Máté egyformán negyedik lett előfutamában, így ők a későbbi középfutamból harcolhatják ki a legjobb kilenc közé kerülést.

A legtöbb számban az első három jutott egyenes ágon a fináléba, férfi K-1-ben azonban csak az első hellyel lehetett megspórolni a középfutamot.

Női C-1-ben és férfi C-2-ben éppen egy döntőnyi, azaz kilenc egység nevezett a legrövidebb távon, így Takács Kincső, illetve a Horváth Gábor, Bozsik Attila duó nem volt érdekelt.