Három új arany a Világjátékokon

2013.08.03. 09:01

A magyar maratoni kajak-kenusok a Caliban zajló nem olimpiai sportágak világversenyén, a második kajak-kenus napon három aranyat nyertek.

Györe Attila, Kövér Márton a kenu kettesek fináléját nyerte meg hatalmas fölénnyel. Csay Renáta második döntőjét Bara Alexandrával magabiztosan nyerte a női kajakosok mezőnyében. A Noé Milán, Noé Bálint kajak kettes imponáló magabiztossággal megszerezte a magyar csapat hatodik aranyérmét a Világjátékokon. Mindez annyit jelent, hogy a megnyert aranyérmek számát tekintve ez a legeredményesebb magyar Világjátékok-szereplés.

„Most semmi sem tudott az utunkba állni. Bár a rajtot alaposan elrontottuk, hamar élre kerültünk és onnan nem volt pardon” – mondta Györe Attila.

Csay Renáta nem sokat pihenhetett az egyes arany után. „Alig, hogy véget ért a tegnapi versenyem, már a párosra koncentráltam. Jó iramot tudtunk menni. Fantasztikus volt ismét győzni, és kétszer is meghallgatni a himnuszt” – nyilatkozott a kétszeres Világjátékok-győztes.

A Noé testvérek rajt-cél győzelmét még a helyiek is megtapsolták. „Az volt a taktikánk, hogy az ellenfeleket minél hamarabb őröljük fel, és olyan saját tempót menjünk, amit senki sem tud követni. A végére még egy jó százas hajrára is futotta az erőnkből” – fogalmazott Noé Milán.