Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Janics: Fog az idő rajtam, Kovács Katin is

2013.08.22. 19:42

A jövő szombaton már világbajnoki éremért küzdenek Duisburgban a magyar kajakválogatott tagjai.

Olimpiai bajnok férfi párosunk egyik tagja, Dombi Rudolf küzd csak kisebb sérüléssel, a hátában az egyik izom húzódott meg, ám a pihentetésnek és Klenyán Tamás gyúrónak köszönhetően kezd rendbe jönni a sérülése, így Kökény Rolanddal bizakodva várják a rajtot.

Új év, új kihívás, új remények – mondta Dombi Rudolf, aki hangsúlyozta az Európa-bajnoki ötödik helyet nem pofonként élték meg, tudják, hogy mi miért történt velük abban a döntőben. - Az aranyat nem adják ingyen, és mi az idén is nagyon megdolgoztunk azért, hogy sikeresek lehessünk. Véleményem szerint a németek, a csehek és az oroszok lesznek a legnagyobb riválisaink.”

No és az ausztrálok, akiket itt a szolnoki edzőtáborban nap, mint nap látunk edzeni” - tette hozzá Kökény Roland.

Férfi négyesünk ezt a hétvégét már a modellezésre szánja: csütörtökön egy „előfutamot” teljesített a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű olimpiai ezüstérmes egység, amely pénteken középfutamot, szombaton pedig döntőt megy Szolnokon.

A női négyes bármilyen összeállításban is indult az elmúlt évek világversenyein, nem tudták legyőzni, hazai pályán a németek természetesen nagyon készülnek, de a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vad Ninetta, Fazekas Krisztina összetételű egység rendkívül erős.

A nőkné a legtöbb számban ismét Douchev-Janics Natasa indul, aki négy éremmel is gazdagodhat a következő hétvégén.

Nagyon bízom Katival alkotott párosunkban – mondta a győriek háromszoros olimpiai bajnoka. - Nem akarom öregíteni magunkat, de az idő múlása már érződik rajtunk. Míg korábban hibákkal is könnyedén nyerni tudtunk, most nagyon oda kell figyelnünk minden részletre, hiszen egy rossz rajt az aranyérembe kerülhet. Nem leszek egyszerű helyzetben kétszáz egyesben sem, de míg mi úgy kezdjük a riválisok felsorolását, hogy Carrington és Walczykiewicz, addig hiszem, hogy ők Douchev-Janics Natasával kezdik a sort. Milana születése sokat változtatott rajtam. Fizikailag és technikailag is. Sokat nézem a korábbi felvételeket, hogy megtaláljam a régi technikámat, úgy érzem, most már sínen vagyunk.”

Kozák Danutától is ugyanez elmondgató, felszabadultan készül a világbajnokságra.

Nincs okom panaszra – mondta Kozák Danuta. - A válogatók nagyon jól sikerültek, az én esetemben egyáltalán nem voltak kérdések, így nyugodtan tudtam készülni a duisburgi versenyre. Bár egyéni világbajnoki címem még nincs ötszáz egyesben, nyomást nem érzek emiatt. Szeretnék mindent kiadni magamból a döntőben, és majd meglátjuk, mindez mire lesz elég.”