Remek volt a szereplés, tényleg kirúgták

2013.09.03. 21:46

„Remek volt a szereplés, tehát ki vagyok rúgva" – idézett Storcz Botond kajak-kenu szövetségi kapitány egy viccesnek szánt sms-t a sikeres világbajnokság után. Neki nem kellett megválnia a kapitányi poszttól, de a világbajnoki bronzérmes Tótka Sándor edzőjét, Kovács Gábor menesztette gyomaendrődi klubja.

Tótka Sándor 19 évesen élete első felnőtt világversenyén 4x200 méteres váltóban lett világbajnoki harmadik. Edzőjével hétfőn tért haza Gyomaendrődre, de már akkor többen tudni vélték, hogy Kovács Gábortól és a szintén edzőként dolgozó feleségétől megválik a Kőrös Kajak SE, írja a beol.hu.

A lapnak Gellai Imre klubelnök elmondta, korábbi problémák miatt menesztették az edzőt, és azért most közölték vele a hírt, mert nem akartak belenyúlni Tótka felkészülésébe. „Egy több éve húzódó folyamatról van szó. Gáborék képtelenek voltak megtartani a 14—18 éves korosztályt, amelyből csak mutatóban maradtak néhányan. Még azok közül is sokan elmentek, akik gyomaendrődi középiskolákban folytatták a tanulmányaikat. Az sem engedhető meg, hogy egy ember, csak egy versenyzővel foglalkozzon. Sok versenyen részt vettem az idén, s Gáboréknál hiányoltam a más klubok edzőinél látott mentalitást. Láttuk ezt a leépülési folyamatot, amit úgy oldhatunk meg, ha a munkával más szakembereket bízunk meg."

„A tizenévesek azért mentek el, mert más középiskolába, főiskolára mentek továbbtanulni. A Körös Kajak SE egy utánpótlás-nevelő klub, amely főleg kisebbekkel foglalkozik. Idekerülésemkor húsz fővel indítottunk, ma már negyvenöt-ötven kajakos van a csoportokban. Az edzőség mellett egy kollégiumban még dolgoztam is, így az iskolaidőszakban egy nap nem tudtam két edzést tartani" – mondta Kovács, aki a beol.hu tudomása szerint már a nevelőtanári állását is elveszítette.