Fábiánné sanyargatja hétfőtől Kucserát

2013.10.10. 10:25

Megkezdte az őszi alapozást, a felkészülést 2014-re Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja, amely három új taggal, Szalai Tamással, Kucsera Gáborral és Bozsik Gáborral bővült.

Az idény végén, a szeptemberi országos bajnokságon Fábiánné már megemlítette, van felvétel a csoportjába. Az edzőnő szerette volna bővíteni a Vasas SC szakosztályát, és sokan éltek is a lehetőséggel, jelentkeztek.

Nem csak a szakmai tudás volt a kritérium, olyan versenyzőket szeretett volna, akik emberileg is be tudnak illeszkedni, ezért olimpiai ezüstérmes tanítványai, vagyis Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel véleményét is kikérte.

Végül három új versenyző csatlakozhatott: a 2010-ben K-1 500 méteren Európa-bajnok Szalai Tamás mellett a 2005-ben K-2 1000 méteren világbajnok Kucsera Gábort és a szegedi Bozsik Gábort válogatta be. A versenyzőknek kötelező a klubváltás, vagyis a Szegednek, a Honvédnak és a Ferencvárosnak is meg kell állapodnia a Vasas vezetőivel.

„A 2010-es Európa-bajnoki győzelmem után nem tudtam előre lépni, sőt, inkább elindultam lefelé a lejtőn. Bíztam benne, hogy ez megváltozik, de a Honvédnál nem azt az edzésmunkát végeztem, amire nekem lett volna szükségem. Tudom, hogy Kati néni mit követel, milyen elvárásai vannak a versenyzőivel szemben, és pontosan ebben a következetességben látom a siker zálogát” – mondta Szalai.

Kucsera is örül, hogy a csapat tagja lehet. Ő már a duisburgi világbajnokság előtt jelezte, hogy szeretne Kati nénivel dolgozni, vendégként be is állt a csoportba, ám az edzőnő akkor semmit sem ígért.

Sokáig a levegőben lógott a közös munka lehetősége - Fábiánné ekkorra győződött meg arról, hogy a celebeskedés a háttérbe szorult -, de a hétfői első edzést Kucsera is elkezdhette.

„Tudom, hogy sok időt vesztegettem el, és azzal is tisztában vagyok, hogy Kati néni az utolsó lehetőség. Szeretném, ha be tudnám bizonyítani, hogy érdemes még velem együtt dolgozni. Nehéz időszak előtt állok, de mindent megteszek azért, hogy visszakapjam régi önmagamat” – mondta Kucsera, aki hamarosan apa lesz, Tápai Szabina kézilabdázóval várnak gyermeket.