Egy világtérképen Magyarország a kajak-kenu hazája

2014.01.12. 14:17

Egy meglehetősen régi térképet kapott fel a Business Insider nevű amerikai gazdasági lap, ami a világ országait az alapján tünteti fel, hogy miben a legjobbak a világon. A magyar kajak-kenu szövetség azonnal lecsapott rá, hiszen Magyarországot a térkép kajak-kenus országként mutatja, mivel ebben vagyunk a legjobbak a világon, szól az érv.

A szövetség szerint „már Amerikában is tudják (...), hogy mi az, amiben minden más országnál jobb (...) Magyarország esetében ez a dolog a kajak-kenu”.

Szerintük „kétes dicsőség Szomáliának, hogy náluk a legtöbb a kalóz, vagy a togóiak számára, hogy a statisztikák szerint ők a legrosszabb sofőrök (Valójában a beniniek - A szerk.). Érdekes, hogy a térkép alapján a finnek isszák a legtöbb kávét és Bulgáriában él a legtöbb ember saját tulajdonú ingatlanban. Azon lehet vitatkozni, hogy Szerbia tényleg a legjobb-e vízilabdában, amihez viszont kétség sem férhet, hogy a kajak-kenu az a dolog, amiben Magyarország mindenkit leköröz. A térkép készítőinek ennek megállapításához elég volt megnéznie az elmúlt 4-5 nyári olimpia kajak-kenu regattáinak összesített éremtáblázatát.”