Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kökény Szalai Vivien nélkül készül a vb-re

2014.03.13. 10:48

Már két hete készül a sevillai edzőtáborban egy nagyobb magyar kajakos csapat. Az utánpótláskorú és felnőtt válogatott kerettagokat egy öt edzőből álló csapat vezeti.

Szilárdi Katalin elmondta, hogy az edzőtábor utolsó hetében lehetőség lesz a páros és négyes egységek kipróbálására, így akkor már összeülhet a londoni aranyérmes Dombi Rudolf, Kökény Roland duó is. Szilárdival nyerték két éve az olimpiai aranyérmet ezer méteren.

Az egység tavaly bronzérmes lett a duisburgi vb-n, és most úgy tűnik, idén is együtt képzelik el a jövőt. Moszkvában, augusztusban lesz a vb, és mivel még nincs közösen elért vb-aranyémük, megcélozzák.

Rudi nagyon rajta van a munkán, a résztávos edzéseken látszik, hogy jól megy neki és ő is élvezi, hogy elöl tud menni. Rolandot is sokat látom a vízen, amikor a saját csapatával gyakorol, és azt mondhatom: ő is nagyon egyben van. Jó a technikája, gyors és látszik, hogy minden edzésen odateszi magát - jelentette  ki Szilárdi Katalin.

A 38 éves Kökény barátnője, Szalai Vivien, akivel tavaly novemberben még azt tervezték, hogy ő lesz az egyik edzője 2014 ősztől - nem szakmailag, hanem mentálisan és motivációban segítheti leginkább a sportolót, mert benne bízik meg legjobban -, itthon van. Szalai írta a könyvet Zuschlag Jánosról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?