Kökény Szalai Vivien nélkül készül a vb-re

2014.03.13. 10:48

Már két hete készül a sevillai edzőtáborban egy nagyobb magyar kajakos csapat. Az utánpótláskorú és felnőtt válogatott kerettagokat egy öt edzőből álló csapat vezeti.

Szilárdi Katalin elmondta, hogy az edzőtábor utolsó hetében lehetőség lesz a páros és négyes egységek kipróbálására, így akkor már összeülhet a londoni aranyérmes Dombi Rudolf, Kökény Roland duó is. Szilárdival nyerték két éve az olimpiai aranyérmet ezer méteren.

Az egység tavaly bronzérmes lett a duisburgi vb-n, és most úgy tűnik, idén is együtt képzelik el a jövőt. Moszkvában, augusztusban lesz a vb, és mivel még nincs közösen elért vb-aranyémük, megcélozzák.

Rudi nagyon rajta van a munkán, a résztávos edzéseken látszik, hogy jól megy neki és ő is élvezi, hogy elöl tud menni. Rolandot is sokat látom a vízen, amikor a saját csapatával gyakorol, és azt mondhatom: ő is nagyon egyben van. Jó a technikája, gyors és látszik, hogy minden edzésen odateszi magát - jelentette  ki Szilárdi Katalin.

A 38 éves Kökény barátnője, Szalai Vivien, akivel tavaly novemberben még azt tervezték, hogy ő lesz az egyik edzője 2014 ősztől - nem szakmailag, hanem mentálisan és motivációban segítheti leginkább a sportolót, mert benne bízik meg legjobban -, itthon van. Szalai írta a könyvet Zuschlag Jánosról.