Dubaji edzőtábort vehetnek a kajakosok

2014.05.13. 12:02

Évente 30-40 milliós megtakarítást jelentene, ha a kajak-kenu saját melegvízi edzőtábort vásárolna magának: ez lehetne Dél-Olaszországban, de Dubajt is vizsgálja a szövetség - mondta el Baráth Etele elnök a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Baráth szerint egy ingatlan és time-sharing rendszerű pályavásárlás volna célszerű, ami bevételeket is hozna és a fiatal versenyzők melegövi táboroztatása is megvalósulna így. A terv 200 millióból, három-négy éven belül megvalósulhat.

„Ha a kajak-kenu szövetség költségvetése megengedi, akkor szerintem kellene vennünk egy melegvízi edzőtábort relatíve közel, Dél-Olaszországban például, illetve vizsgáljuk Dubajt is, mert kiváló, kiegyensúlyozott a téli időjárása és a versenyzőink idén nagyon elégedettek voltak az ottani edzéslehetőségekkel. Ez számunkra egy óriási befektetés is volna, főleg, ha tudnánk támogatni az adott ország sportját, hiszen az utazási költségeken felüli tételekből spórolhatnánk - megérné például szállást is saját tulajdonba, résztulajdonba venni” – mondta el Baráth Etele.

„Ingatlant vásárolnánk, amire korábban már tettünk kísérletet, de akkor a banki partnerünk sajnos meggyengült. A pályákon meg amolyan time-sharing vásárlás lenne ez. Igazi nagy előnye az lenne, hogy miközben ősszel és tavasszal használnánk mi magunk a külföldi edzőtábort, addig az év egyéb időszakában turizmus céljával kiadhatnánk. Így ráadásul a felnőtt versenyzőink mellett a fiatalok is tudnának rendszeresen melegvízen készülni."

„Azt hiszem, a vásárlásnak három-négy éven belül lehet realitása, amennyiben a most tervezett állami támogatással számolhatunk - ez pedig hosszú távon egy fenntartható gazdálkodású szövetséget eredményezne bevételekkel is. Maga a vásárlás 200 millió forintos kiadást jelentene minimálisan, viszont ezzel évente 30-40 milliót tudnánk spórolni, ami óriási megtakarítás” – jelezte a szövetség elnöke.