Dömötör
-1 °C
14 °C

Maratoni kajak-kenu: női párosban is magyar arany

2014.06.15. 20:10

Százszázalékosan zárták a magyar női kajakosok a szlovákiai Pöstyénben rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságot, Csay Renáta szombati, egyéni diadalát követően ugyanis vasárnap a Csernák Edina, Váczai Enikő páros is begyűjtötte az aranyérmet.

Váczai az U23-as korosztály pénteki egyéni versenyében is első helyen zárt, így ő lett a kontinensviadal legeredményesebb sportolója.

A Csernák, Váczai duó az utolsó körig együtt haladt az olaszokkal, ott azonban robbantott, fokozatosan növelte előnyét, végül pedig magabiztosan győzött. A másik magyar páros, Braun Boróka és Mátyás Mercédesz egy sérülés miatt nem tudta befejezni a viadalt.

Sokáig úgy tűnt, hogy férfi kajakban is érmet ünnepelhetnek majd a magyarok, hiszen Boros Adrián és Petrovics Máté párosa végig együtt haladt a két spanyol hajóból, valamint a britekből álló élbollyal, de Borosék végül lemaradtak a dobogóról. Az első felnőtt versenyén szereplő Máthé Krisztián és Nyári Bendegúz kilencedik helyen végzett.

A férfi kenusoknál Schmidt Richárd és Nagy Gergely Balázs negyedikként, míg Schmidt Dániel és Pozsár Imre hetedikként ért célba.

Szombaton, egyéniben az aranyérmes Csay mellett a kenus Kövér Márton ezüstérmet nyert, míg a pénteki és szombati korosztályos versenyekben hat arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek a magyarok. (MTI)