Kajak-kenu vb: újabb három továbbjutó 200 méteren

2014.08.09. 14:28

Az öt érdekelt magyar egység közül háromnak sikerült bejutnia a vasárnapi döntőbe 200 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. A kajakos Dudás Miklós és a kenus Nagy Péter a B fináléban szállhat vízre a zárónapon.

A továbbjutók egyformán második helyekkel harcolták ki az előrelépést a középfutamból.

A kajak egyesek versenyében a friss Európa-bajnok - és a négyessel délelőtt aranyérmes - Kozák Danuta a lengyelek vb-ezüstérmese, Marta Walczykiewicz mögött ért célba, a kenus Lakatos Zsanett pedig - akárcsak egy hónapja, az Eb-döntőben - csupán a bolgár Sztanilia Sztamenovától kapott ki. A Molnár Péter, Bán Kristóf kajak páros remekül teljesítve a szerbek mögött lett második, így ugyancsak készülődhet a döntőre.

A londoni olimpián hatodik, kajakos Dudás Miklós és a kenus Nagy Péter viszont jutott tovább, előbbi harmadik, utóbbi pedig hatodik lett futamában, így a zárónapon mindketten a B döntőben lesznek érdekeltek. Dudás azért nem jutott be a legjobb kilenc közé, mert a négy középfutam harmadikjai közül nem az övé volt a legjobb időeredmény.

A Kárász Anna, Vad Ninetta kajakos és a Nagy, Lantos Ádám kenus duó már a pénteki előfutamból biztosította helyét a finálébanm, írja az MTI. 

vasárnap:

500 és 1000 m-es döntők 7.25

200 m-es döntők 9.38

váltó előfutamok 13.00

váltó döntők 15.00  • Hírek
  • Személyi kölcsön