Janics Mexikóban készül a meglepetésre

2015.01.12. 10:48

Alaposan meglepődött a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasa, amikor néhány nappal ezelőtt Mexikóban azt hallotta vissza, hogy ő tulajdonképpen a férjének besegítve elkezdte kóstolgatni az edzői szakmát is.

„Ebből egy szó sem igaz, csak cáfolni tudom” - mondta a Telekom Sporthírszolgálatnak. 

„Az igazság az, hogy teljes gőzzel készülök az idei válogatókra, és nagyon bízom abban, hogy már az első szegedi versenyen pozitív meglepetéssel szolgálhatok. Megszoktam, hogy az emberek pletykálnak rólam, és ez már akkor is így volt, amikor még nem voltam ismert személyiség. A pletyka öt percig hozott ki a sodromból, utána magam mögött hagytam a bosszúságot” - tette hozzá.

Fájlalta, amikor a kórházban feküdt, a családtagjain és az igazi barátain kívül senki sem látogatta, pedig Budán, és nem egy eldugott távoli helyen műtötték a gerincét. 

„Úgy látszik, egyeseknek csak a pletykákra van idejük”- jelentette ki.

A mexikói szövetség fizette a repülőjegyét, mert meghívták egy edzői konferenciára szeptemberben, ahol versenyzőként számolt be eddigi eredményeiről. Azóta minden kiadását önmaga fedezi, áprilisig ott is marad. 

„Nem először költök magamra, mert soha nem sajnáltam a pénzt a felkészülésem jó feltételeinek megteremtésére. Másfelől a jó befektetések szinte mindig meg is térülnek. Szívesen adok ki pénzt arra, amit nagyon szeretek. A férjemnek, Andriannak állása van itt, és úgy látszik, hogy jó döntést hozott, mert a versenyzői máris sokat fejlődtek. Velem is nagyon lelkesen foglalkozik, úgy látszik, hogy kezdünk belejönni a szerepünkbe. A munka közben ő csak egy edző számomra, de ha már otthon vagyunk, akkor a férjemet is visszakapom.”

Hazaköltözésük után Győrben és Szolnokon fog edzeni, aztán remélhetőleg bekerül a milánói világbajnokságon résztvevő csapatba. Októberben menne vissza Mexikóba, és szerinte nagyon jó lenne, ha minden évben hat hónapot ott, és ugyanannyit Magyarországon tölthetnének.

„A sportolói életemet viszont még nem kaptam vissza. Egyre jobban hiányoznak a versenyek, kezdem már nagyon unni, hogy minden edzést egy másik követ, és azután is csak ugyanaz következik. Néha edzés közben próbálom áthelyezni magamat egy verseny szereplői közé, és akkor úgy hajtok, mint egy megszállott.”

Nem tartja a kapcsolatot a magyar szövetséggel, és úgy gondolja, hogy egyelőre a válogatott vezetőedzőjével sincs megbeszélnivalója. Fel sem merül benne az a kérdés, hogy kimaradhat-e az életéből az idei világbajnokság, de ha mégis így történne, arra is megvan a válasza:

„Pozitív a gondolkodásmódom. Nem az esélyeimmel foglalkozok, hanem a munkával, amiben mindig is a legjobban bíztam. Ha lemaradnék a milánói világbajnokságról, akkor még erősebb lesz bennem a bizonyítási vágy. Nem fogok megtörni és nem is fogok leállni. Jó erőben vagyok, jól megyek a vízen, mi másért is csinálnám az egészet, mint egy sikeres riói olimpiáért” – összegzett a háromszoros olimpiai bajnok Janics.