Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csipes Tamara is a kajak-kenusok márványtábláján

2015.01.14. 12:08

Csipes Tamara neve is felkerült szerdán ünnepélyes keretek között az örökös bajnokok márványtáblájára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában. Az MKKSZ 2001 óta tartja számon a sportág örökös bajnokait, a cím elnyeréséhez legalább olimpiai aranyérem vagy öt világbajnoki győzelem szükséges. Csipes a tavaly augusztusi, moszkvai világbajnokságon Szabó Gabriella párjaként K-2 500 méteren, azaz olimpiai versenyszámban szerezte meg pályafutása ötödik vb-címét.

"Ez az első alkalom, hogy egy család második tagja is helyet kap a táblán" - emelte ki az edző-édesapára, az olimpiai bajnok Csipes Ferencre utalva Baráth Etele, az MKKSZ elnöke, aki hozzátette: azt kívánja a magyar kajak-kenu sportnak, hogy az év végén újabb örökös bajnokoknak gratulálhassanak.

Az ünnepeltet Simicskó István sportért felelős államtitkár is köszöntötte, versenyzőtársa, az ötkarikás bajnok Szabó Gabriella - akinek a neve 2012 óta ugyancsak olvasható a dicsőségfalon - azt kívánta Csipes Tamarának, hogy két év múlva az ő neve mellé is kerüljön oda az öt karika.

A Honvédban kajakozó, 25 éves Csipes az idei terveiről azt mondta: mint mindig, most is a lehető legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, s a cél ezúttal is a világbajnoki aranyérem lesz.

Az eseményen a 2014-es év legsikeresebb utánpótláskorú versenyzői átvehették a Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics-díjakat. Ezt az elismerést hagyományosan azok a fiatalok kapják, akik a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus méltó követőivé válhatnak. Ezúttal a kajakos Nádas Bence és a kenus Hajdú Jonatán lett a díjazott, a díjat Angyal Zoltántól, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnökétől és Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedzőtől vehették át, írta az MTI.