Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Vietnam után itthon edzősködne az olimpiai bajnok Vereckei Ákos

2015.01.24. 14:17

Hazatért Vietnamból a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Vereckei Ákos, aki két évig edzősködött az ázsiai országban. Itthon – egyelőre baráti szívességből – az esztergomiak felkészülésében segédkezik, szakmai tanácsokkal látja el a fiatalokat.

A szakosztályvezető, Vitalij Pjatacsuk kérésére látogatott le az esztergomi egyesületbe, ahol heti egyszer segédkezik.

„Technikai észrevételeket teszek és segítek az edzésprogram megtervezésében is, egyengetem a fiatalok munkáját” – mondta a négyesben 2000-ben és 2004-ben is győztes Vereckei Ákos.

Tavaly komplex tervvel állt elő: szeretne a 18 és 23 év közötti fiatalok és edzőik szakmai munkájában részt venni azért, hogy a versenyzők magasabb szintről tudják kezdeni és magasabb színvonalon tudják befejezni pályafutásukat, mint ahogyan ő tette annak idején.

Vereckei pályafutása alatt is az újítók közé tartozott - egyéniben is volt háromszor világbajnok 500 méteren, hajrája egyedülálló volt -, állandóan gyűjtötte az információkat, és több mint húsz év tapasztalatával most szeretne a sportág hasznára lenni.

„Azt még nem tudom, hogy milyen formában, de mindenképpen szeretném a tudásomat átadni, mert ez az a közeg, amelyben én a legtöbbet tudtam és tudom nyújtani” – magyarázta.

„Az esztergomiakkal kapcsolatos hír után két másik klub is megkeresett, hogy szakmailag legyek a segítségükre, nyitott vagyok, szeretnék minél szélesebb réteghez eljutni, és úgy látom, igény van arra a tudásra, azokra az irányvonalakra, amelyeket én nyújtani tudok.”