Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három pályázó a 2019-es kajak-kenu-vb-re

2015.01.28. 11:32

Magyarország, Németország és Oroszország pályázik a 2019-es kajak-kenu-világbajnokság rendezési jogáért. Schmidt Gábor, a 2006-os és 2011-es magyarországi felnőtt vb szervezőbizottságának vezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ)főtitkára a szövetség szerdai közleményében úgy fogalmazott: a 2006-os és a 2011-es szegedi vb nagyon jó referencia, és már most megvannak a megfelelő garanciáik arra, hogy négy év múlva is jó hangulatú vb-t rendezzenek, írta az MTI.

Hozzátette: a kormány már tárgyalt arról, hogy támogatná a magyarországi szervezést és a napokban jártak Baráth Etelével, a magyar szövetség elnökével a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójánál, Szabó László Zsoltnál is, aki biztosította őket arról, hogy a televíziós közvetítés lebonyolításában a közmédia 2019-ben is partnerük lesz, ha újra lehetőséget kapnak egy olimpiai kvalifikációs világbajnokság megszervezésére.

"Minden elkövetünk azért, hogy egy jó pályázattal helyt álljunk az erős mezőnyben" - ígérte Schmidt Gábor.

A 2011-es magyarországi világbajnokságot a nemzetközi mezőny és a nemzetközi szövetség (ICF) is minden idők legjobb kajak-kenu regattájaként tartja számon - áll a közleményben. Négy éve a döntők három napja alatt több mint 50 ezer szurkoló fordult meg a szegedi Maty-éren, a verseny televíziós közvetítésének színvonala pedig azóta is etalonnak számít.

A németek Duisburggal, az oroszok Moszkvával pályáznak, előbbi 2013-ban, utóbbi tavaly volt házigazda, azaz a legutóbbi három rendező száll most harcba a 2019-es vb-ért. Thomas Konietzko, a német szövetség elnöke úgy véli, erős a mezőny, de mellettük szólhat, hogy Duisburgban - ahol eddig ötször volt vb - mindig kiváló a szervezés. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség igazgatótanácsa március 19-én a marokkói Marrákesben ülésezik, és ott dönt arról, hogy melyik ország rendezheti meg az olimpiai kvalifikációs gyorsasági világbajnokságot 2019-ben.