A Gránit Bank állt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség mögé

2015.04.14. 13:52

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) kedden szponzori megállapodást kötött a Gránit Bankkal. A megállapodás aláírásakor Baráth Etele, az MKKSZ elnöke rendkívül nagy jelentőségűnek nevezte az együttműködést, mert egy-két év szárazság után sikerült újabb támogatót találniuk, ugyanis a TAO-rendszer elterelte a szponzorokat, írta az MTI.

Hegedűs Éva, a teljesen magyar tulajdonú pénzintézet alelnök-vezérigazgatója megtisztelőnek nevezte, hogy a legsikeresebb magyar sportág mellé állhatnak.

Az aláírt hosszú távú megállapodásról az MTI érdeklődésére Hegedűs Éva azt mondta, időtartamot nem határoztak meg, mert az együttműködés során folyamatosan egyeztetik, hogy a szövetségnek mire van szüksége. Kiemelte, hogy szerdától a bank bevezet egy kajak-kenu számlacsomagot, amely az igazolt versenyzők számára a legjobb feltételeket biztosítja.

Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója arról beszélt, hogy a júniusi Európa Játékok módosította a felkészülést, és nem a május első hétvégéjén sorra kerülő Európa-bajnokság, hanem az augusztusi olimpiai kvalifikációs vb, valamint a versenynaptárban kedvezőbb helyen szereplő Európa Játékok lesz a két fő viadal.

Storcz Botond vezetőedző hozzátette, az Európa-bajnokságon teljes csapat vesz részt, s a fiatalok mellett néhány rutinos versenyző is helyet kap a küldöttségben.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Vajda Attila olimpiai bajnok kenus arról beszélt, hogy az idény fő versenye a kvótaszerző milánói vb lesz, de örül annak, hogy részese lehet az olimpiához hasonló, első Európa Játékoknak is.

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a bakui Európa Játékokon 201 versenyző és 300 főnél nagyobb küldöttség képviseli majd a magyar színeket, ekkora sportoló csapat az utóbbi olimpiákon sem szerepelt.