Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Újra együtt készül Kovács és Janics

2015.05.08. 09:23

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleménye szerint Douchev-Janics Natasa hazatért Mexikóból, és csütörtök délutánán a szolnoki edzőtáborban ismét összeült olimpiai bajnok társával, Kovács Katalinnal.

A két kajakos legutóbb a 2013-as duisburgi világbajnokságon versenyzett együtt, a 2014-es idényt mindketten kihagyták. Kovács Katalin gyermeket várt, és júniusban meg is született lánya, Luca, míg Douchev-Janics Natasa tavaly kora tavasszal gerincműtéten esett át, amely után hosszú időt vett igénybe a felépülése. Összel kezdte el az edzésmunkát, míg Douchev-Janics Natasa edző férje révén több mint fél évig Mexikóban edzőtáborozott.

„Nem akarok túlzottan áradozni az első edzésről, de megnyugtató, hogy érzésre olyan volt minden, mint régen. Iramokat mentünk, jól éreztük magunkat a hajóban, és bár nyilván van még mit csiszolnunk az egységen a válogatóig, bizakodó vagyok”

- mondta Kovács Katalin.

„Jó érzés volt majdnem két év után ismét egy hajóba ülni Katival. Ráadásul egy új kajakot is kipróbáltunk, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Én is pozitív érzésekkel vágok neki a közös munkának"

- nyilatkozta Janics.

Az elkövetkező időszakban a páros heti kétszer tréningezik majd hol Szolnokon, hol Szegeden. Douchev-Janics Natasa májusban rajthoz áll majd a duisburgi világkupán, amelyen K-1 200 és 500 méteren szerepel.