Kammererék nyerték a kajakpáros vb-válogatót

2015.05.16. 20:23

A Kammerer Zoltán, Szalai Tamás duó nyerte a férfi kajak párosok első válogatóversenyét 1000 méteren. A szombati, szolnoki versenyben hatalmas meglepetésre egy fiatal dunafüredi páros, Noé Zsombor és Vass Péter futott be másodikként.

A  válogatón négy előfutamot kellett rendezni, mert rekordlétszámú mezőny volt. Köszönhető ez annak is, hogy minden versenyzőnek, aki később négyesben szeretne indulni, kötelező volt ebben a számban is rajthoz állnia.

„Az utolsó száz méteren nagyon jöttek a fiatalok, de 30 méterrel a cél előtt megtorpantak és úgy éreztem, hogy akkor újra kezdtünk elhúzni. Edzéseken mindig az utolsó 200 métert hajtottuk meg, most viszont már 750-nél megindultunk, így törvényszerű volt, hogy lesznek gondjaink a cél előtt. Van még mit csiszolnunk, de jó lehetőségek vannak ebben a párosban" – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

„Nagyon örülünk neki, hogy egy valódi példaképpel, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakjával versenyezhetünk és partiban tudtunk lenni a sokkal rutinosabb párossal szemben. Álmunk volt, hogy kijussunk Duisburgba, ahol próbáljuk majd a legjobbat kihozni magunkból a jövő héten" - mondta Noé Zsombor, aki júliusban lesz 20 éves.

A Szolnokon első, illetve második helyet szerző párosok második válogatója egy hét múlva lesz a duisburgi világkupán, ott dől el, hogy ki indulhat majd ebben a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs vb-n.