Emőke
-4 °C
9 °C

Maratoni kajak-kenu-Eb: két arany és egy ezüst a zárónapon

2015.07.05. 23:09

Két arany- és egy ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a felnőtt mezőnyben a szlovéniai Bohinjban rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

    Az mkksz.hu beszámolója szerint a Csay Renáta, Bara Alexandra összetételű női kajakkettes célfotóval szerezte meg az Eb-címet, míg Csernák Edina és Lucz Noémi negyedikként futott be.
    A kenupárosok versenyében Kövér Márton és Dóczé Ádám magabiztosan diadalmaskodott. A másik magyar egység, a Schmidt Richárd, Dóri Bence Balázs páros szépen versenyezve futott be a negyedik helyen.
    Hatalmas bravúrt hajtott végre a felnőtt férfi K-2-esek versenyében a Boros Adrián, Solti László duó is, ők ezüstérmet szereztek a rendkívül erős mezőnyben.
    Összességében nagyon sikeres verseny volt - értékelt Weisz Róbert maratoni vezetőedző. "Hat versenyszámban hat érmet szereztek a felnőttek itt Bohinjban, ebből négy aranyérem. A standard egységeink nagyon jó formában vannak, jó úton haladunk afelé, hogy a szeptemberi győri világbajnokságon is egy erős magyar csapat állhasson ki" - jelentette ki.
    Az ifjúsági kenupárosoknál ezüstérmet szerzett a Csiga János, Sávai Csaba duó, a másik magyar páros, Nagy Mihály Levente és Kosznovszki Gergely pedig az ötödik helyen végzett. (MTI)