Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Szlalompálya épül kajakosoknak Budapesten

2016.05.18. 10:23

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán az Országházban fogadta José Perurena Lopezt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökét, Simon Tolusont, az ICF főtitkárát, valamint Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét, és részt vett a megbeszélésen Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is. Arról döntöttek, hogy Budapesten kajak szlalom pálya létesül.

„Arról beszélgettünk, hogy hol épülhetne meg a pálya" - idézte a szövetség hírlevéle Baráth Etelét. „Eddig két helyszín merült fel, Csepel és az észak-budai rész. A szlalom szakágban négy aranyérmet osztanak az olimpián, ezekért mi eddig nem tudtunk versenybe szállni, mert nincs pályánk. A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen az ICF vezetői elmondták, hogy egy szlalom pálya létesítése megtérülő beruházás lehet, mert a szabadidősportban és az utánpótlásképzésben is használható egy ilyen létesítmény, valamint biztosítottak bennünket a támogatásukról."

A pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig el kell készülnie, valamint felkérték a kormánybiztost arra, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a létesítmény megvalósíthatóságára vonatkozó beruházási terv is. „Segítséget fogunk kapni az ICF-től, hogy ezek a műszaki tervek minél előbb elkészülhessenek. Ha ez még idén összejön, akkor jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető, ha a főváros olimpiát rendezhet. Meggyőződésem, ha megvalósul ez a beruházás, és átadjuk a pályát, akkor az egy újabb érv lehet Budapest mint a 2024-es olimpiára kandidáló város mellett" - írja az MTI Baráth Etele nyomán.