Judit
3 °C
7 °C

140 millió forintos jutalmat keresnek a kajakosok az Emmin

2016.07.08. 16:05

Száznegyven milliós jutalommal tartozik a 2013-as világjátékokon eredményes kajak-kenusoknak az Emberi Erőforrások-minisztériuma (Emmi), írja a Fullank.hu.

A kolumbiai Caliban rendezett világjátékokon (ez a nem olimpiai sportágak legnagyob versenye) a maratoni kajak-kenusok öt aranyérmet szereztek. Egy 2013-as kormányrendelet alapján a világjátékok helyezettjei az olimpiai jutalmak felét kaphatják. Aranyért 17,5, ezüstért 12,5, bronzért, 10, negyedik, ötödik, hatodik helyezésért 7,5, 5, illetve 4 millió forint adható.

Már a jutalom kiharcolása sem volt egyszerű, a MOB csak fél évvel később, 2014. márciusában terjesztette fel jutalomra a kajakosokat és a többi világjátékok helyezetett az Emminél.

A Fullánk értesülései szerint más sportágak képviselői már megkapták a jutalmukat, csak a kajak-kenusok nem, aki bírósághoz fordultak. A Fullánk szerint nyertek is, megítélték a jutalmakat a bíróságon is, de az Emmi azóta sem fizetett.

A minisztérium a lapnak annyit közölt, hogy jelenleg a Fővárosi Törvényszéken van az ügy.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?