Timót, Xénia
3 °C
6 °C

27 érem a maratoni kajak Eb-n

2017.07.02. 18:56

A kajakos Csay Renáta a szombati, egyesbeli diadala után vasárnap Bara Alexandrával párosban is aranyérmet szerzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. Ugyancsak győzött a zárónapon a Boros Adrián, Solti László kajak kettes, míg a Kövér Márton, Dóczé Ádám kenus duó ezüstérmes lett.

A Csay, Bara kettős szinte rajt-cél győzelmet aratott a másik magyar egység, Katona Lili és Váczai Enikő előtt. A táv 26,2 kilométer volt.

A kenusok hasonló távú versenyében a Kövér, Dóczé kettős is végig az élen haladt, a verseny az utolsó forduló után dőlt el, a finist a rivális spanyolok, Manuel Campos és José Sanchez bírták jobban. Érdekesség, hogy Kövér Márton szombaton egy hasonlóan nagy finis után verte meg Campost egyesben, és szerzett Európa-bajnoki címet.

A férfi kajakosoknál Boros és Solti ugyancsak egy spanyol ellenféllel, Walter Bouzannal és Alvaro Fernandezzel vívott nagy csatát, de itt a végén a magyarok örülhettek.

A magyar küldöttség 27 érmet gyűjtött a kontinensviadalon, a felnőtteknél 6 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérem volt a mérleg.

"Azt hiszem, mindannyian elégedettek lehetünk" - mondta az MTI-nek Weisz Róbert maratoni szakágvezető. "Minden szakágban nyertünk aranyérmet és további érmeket, ráadásul a második egységeink is várakozáson felül teljesítettek."

A szakember hozzátette, külön örül annak, hogy a magyarok közül senki nem adta fel a viadalt, és kiemelte Csay Renáta teljesítményét, aki 40 évesen is a világ élvonalához tartozik.