Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kozák Danuta egyesben is győzelemmel tért vissza, 4 arany vasárnap a kajak-kenu Eb-n

D  AS20180609018
2018.06.10. 11:26 Módosítva: 2018-06-10 15:42:34

Továbbra is remekül sikerül Kozák Danuta visszatérése, a jelenlegi mezőny legjobb női kajakosa gyermeke születése miatt hagyta ki a tavalyi szezont. Olimpiai bajnokunk mellett az egész magyar válogatott kitett magáért a kajak-kenu Eb vasárnapi döntőiben, a magyar kajakosok és kenusok összesen 9 érmet nyertek az 500, illetve a 200 méteres versenyszámokban.

Kozák szombaton az 500 méteres női négyes tagjaként már begyűjtötte idei első Eb-aranyát, vasárnap délelőtt pedig végig vezetve, magabiztos versenyzéssel nyerte a kajak egyesek 500 méteres döntőjét a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Ötszörös olimpiai és tizenegyszeres világbajnok sportolónk a hetedik Európa-bajnoki címét ünnepelhette vasárnap délelőtt. A látszólag könnyedén elért győzelem után meglehetősen kimerülten nyilatkozott az m4-nek.

Nehéz pálya volt nagyon, egyrészt lötyögött a víz, másrészt hosszú volt a múlt hét és ez a hétvége is sok már, fáradt vagyok. Nem számítottam rá, hogy két arannyal tudok visszatérni az Eb-n, és ha ilyen fáradtan dobogón tudok végezni 200-on is, az már bravúr lenne

mondta a sportág honlapjának a négyesben is aranyérmes Kozák, aki délután aztán véghezvitte az említett bravúrt, ezüstöt nyert a 200 méteres versenyszámban. 

Kozák győzelme után nem sokkal újabb olimpiai számban nyert aranyéremnek örülhettek a magyar szurkolók. Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső megvédve Eb-címét első lett a kenu kettesek 500 méteres döntőjében. A győzelem után a páros tagjai elmondták, hogy érezték, hogy nagyon feljöttek rájuk az ellenfelek, ezért a végén már félelemből mentek, szerencsére sikerült győzniük.

A Medveczky Erika, Csipes Tamara páros hajszál híján megszerezte a magyar csapat negyedik belgrádi aranyérmét is. Az Eb előtt összeülő páros sokáig elsőnek tűnt, de végül a franciák mögött másodikként ért célba 500 méteren, szintén olimpiai számban. Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint, ha a két egység nem ennyire távoli pályán evezett volna egymástól, és a magyarok látják a franciákat, akkor talán az arany is összejöhetett volna.

Ami nem sikerült a női kajakpárosunknak, az nem sokkal később sikerült a férfinak. Mozgi Milán és Somorácz Tamás hatalmas verseny végén célfotóval győzött a 500 méteren, ezzel megszerezve a vasárnap délelőtti program harmadik aranyérmét, ami összességében a  válogatott negyedik aranyérme volt az Eb-n.

Vasárnap délelőtt korábban a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású kajaknégyes bronzérmes lett 500 méteres távon. A harmadik helyen végző csapat tagjai elégedettek voltak az eredménnyel, mint a döntő után elmondták, várható volt, hogy a spanyolok és németek lesznek a legjobbak, mert ők már egy éve együtt vannak.

Tótka egy különös megjegyzéssel is meglepte a tévénézőket, amikor azt mondta:

Tavaly két arany után megtudtam, hogy az Eb nem olyan fontos. Szóval a vb-re készülünk.

A délutáni programban a 200-as távok döntőit rendezték meg. Kozák Danuta már említett, egyéniben nyert ezüstje mellett Balla Virág harmadik helyének is örülhettünk, aki a kenu egyesek 200 méteres versenyében szerzett bronzérmet vasárnap, akárcsak a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó.  Végül egy 200-as aranyat is sikerült begyűjtenie a csapatnak. Az utolsó döntőben, a női kenu kettesek versenyét a délelőtt 500-on is győztes Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó nyerte.