Erzsébet
1 °C
4 °C

Simán jutott döntőbe a két 500-as kajaknégyes

2018.08.25. 19:10

A magyar férfi és női 500 méteres kajaknégyes is magabiztos előfutam-győzelemmel kezdte meg szereplését a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon, így már készülhetnek a vasárnapi döntőre – írja az MTI.

A férfiaknál a Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter és Kuli István összetételű négyes elsőre ugyan kiugrott, de a visszalövés után másodszorra is jól jöttek el, végig vezettek, és közel egy hajóhossz előnnyel nyerték meg a futamukat. A Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra alkotta női egység is simán nyert, így ők is kihagyhatják a középfutamot, és készülhetnek a vasárnapi döntőre.

A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó is előfutamozott fél kilométeren, és bár ők csak másodikok lettek, ebben a számban ez is döntőt ért. A kajak egyeseknél Lucz Dóra második lett a címvédő és olimpiai bajnok új-zélandi Lisa Carrington mögött, Birkás Balázs pedig megnyerte futamát, de ők ettől még ugyanúgy a középfutamban folytatják majd vasárnap délelőtt, mint az első pályáján negyedik kenus Korisánszky Dávid és a szegediek vb-újonc kenus duója, a hatodik hellyel bemutatkozó Nagy Bianka és Molnár Csenge.

Szombaton utoljára a Balla Virág, Takács Kincső kenus duó szállt vízre a magyarok közül, és simán meg is nyerték az új olimpiai szám, az 500 méter páros második középfutamát, így a vb utolsó napján éremért küzdhetnek majd.

A szombati napon egyébként három aranyat gyűjtöttek be a magyarok, Kozák Danuta egyesben és párosban is a dobogó első fokára állhatott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?