Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Egy arany, egy ezüst és egy bronz a kajak-kenu világbajnokságról

2018.08.26. 15:08

A Portugáliában rendezett kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben három érmet szereztek a magyarok. Egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtött a válogatott.

A női kajaknégyes esélyesként indult, legutóbbi olimpiai bajnok és a világbajnok egységet is Magyarország. Ráadásul tavaly úgy nyertek a magyarok, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta kihagyta a vb-t. Idén azonban visszatért, bombaformában, a négyes előtt már két aranyat nyert Portugáliában.

D  AS20180826040

Kárász Anna, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra és Kozák futama elég izgalmasra sikerült, az új-zélandiak hatalmas tempót diktáltak, szinte végig vezettek, csak az utolsó métereken sikerült megelőzni őket. Annyira kevés volt a különbség, hogy percekig nem mertek győztest hirdetni. Végül kiderült, Kozákék tizenhárom ezredmásodperccel nyertek.

Szintén olimpiai számban szerzett érmet a Balla Virág, Takács Kincső kenupáros. Ötszáz méteren mentek jó pályát, csak egyedül tudták tartani az iramot a topfavorit kanadai kettőssel. Az utolsó százon már Balláék is lemaradtak, de ezüstérmük is nagyon értékes.

TSH8376

Biztató volt a férfi kajaknégyes szereplése is, hiszen tavaly még döntős sem volt a magyar hajó. Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter, Kuli István bátran kezdett, végig ott voltak a dobogó közelében, végül harmadikként futottak be.