Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kenukapitány: Elegem van azokból, akik langyos vízben akarnak ülni

2018.09.18. 15:50

A szövetség hírlevele szerint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége további két évre bizalmat szavazott mindhárom jelenlegi szövetségi kapitánynak, így a felnőtteket irányító Hüttner Csaba, az utánpótlásért felelős Makrai Csaba és a paraszakágat vezető Weisz Róbert vezetésével fejezhetik be válogatottjaink a 2020-as tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó ciklust.

A felnőttek vezetésével 2016 decemberében megbízott Hüttner a sikeres szereplést hozó augusztusi világbajnokság után készítette el értékelését a szezonról.

Az edzőbizottsághoz benyújtott, majd megvitatott beszámoló elégedetten fogalmaz a női kajakosok és női kenusok, valamint a férfi kajakosok teljesítményével kapcsolatban, férfi kenuban viszont radikális változásokat sürgetett.

"Hétfőn az elnökségnek is beszámoltam a szezon tapasztalatairól és arról, hogy hogyan áll a felnőtt gyorsasági szakág egy évvel a szegedi kvalifikációs világbajnokság és két évvel az olimpia előtt. Természetesen azt is felvázoltam, hogy mit kellene másként csinálni a jövőben. Az elnökség ezek után úgy ítélte meg, hogy folytathatom a munkát mint felnőtt szövetségi kapitány" - kommentálta szerződésének meghosszabbítását Hüttner.

Hüttner Csaba
Hüttner Csaba
Fotó: Marjai János / MTI

A szakvezető szerint három szakágban két évvel az olimpia előtt ott tart a csapat, ahol kell, férfi kenuban viszont alapvető változásokra van szükség.

"Nincs mese, végre össze kell raknunk egy olyan párost, amelyik ütőképes tud lenni 1000 méteren. Kell találnunk három-három épkézláb jobbos és balos kenust, ebből a halmazból alakul majd három páros, ezeket az egységeket pedig rendszeresen össze kell mérnünk egymással"

– vázolta terveit a meglehetősen erősen fogalmazva, és hasonlóképpen is folytatta –

Nem akarok még egyszer olyan kenusokat meglátni a felnőtt keret közelében, akik már azzal is elégedettek, ha valamilyen számban kijutottak egy világversenyre. Ez nekünk nem szint

– mondta Hüttner, hozzátéve, hogy elege van azokból, "akik langyos vízben akarnak ülni".

A kapitány megújított megbízatása 2020. október 31-ig szól, így a tokiói olimpián is ő vezetheti a válogatottat. A várható esélyekről beszélve azt mondta: "Szerintem férfi és női kajakban, valamint női kenuban van esélyünk éremszerzésre, ezek között több számban, persze főleg női kajakban, nyerhetünk is. A férfi kenusok előtt most egy hosszabb út áll, de abban a szakágban is visszakerülhetünk a legjobbak közé." 

Hüttner szerint jelenleg a következő szezon a legfontosabb, hiszen jövőre lehet megszerezni a tokiói kvóták nyolcvan százalékát. "Elsősorban arra kell koncentrálunk, hogy a 2019-es szegedi világbajnokságon, hazai közönség előtt a lehető legtöbb indulói helyet gyűjtsük be az olimpiára."

(via MTI)